28 diciembre 2013

Don McMillan - Life After Death by POWER POINT

He vuelto a ver a Don McMillian en el vídeo  "Life After Death by Powerpoint"  

Además de disfrutarlos, os recomiendo seguir los consejos....

GENIAL... No os los perdáis!!!!!
Pone 2012, pero es la versión, editada y mejorada, del año 2008.


Actualizado y Ampliado.....




Y un extra....


22 diciembre 2013

Ilustres Ignorantes

Hoy os dejo un par de programas de "ILUSTRES IGNORANTES".

Os dejo dos, pero os los recomiendo TODOS.

Gran Programa y Mejores Personas.....

¡¡¡ NO OS LOS PERDÁIS!!!


HACER EL MAL



HACER EL RIDÍCULO

08 diciembre 2013

Doctrina Parot

Hoy os dejo la noticia de Fàtima Llambrich y David Melgarejo sobre la Doctrina Parot.

Con las opiniones de Josep Cid, Coordinador del Grado de Criminologia en la UAB, Mirentxu Corcoy, Catedrática de Derecho Penal en la UB, Miguel Ángel Soria, Profesor de Psicologia Criminal en la UB y Elena Garrido, Profesora de Psicologia Criminal en la UAB.

Un gran trabajo. ¡¡¡ No os lo perdáis!!!



Societat
L'anul·lació de la "doctrina Parot", a debat
Actualitzat a les16:43 h 07/12/2013

La posada en llibertat de presos com Miguel Ricart, l'assassí de les nenes d'Alcàsser, per l'anul·lació de la "doctrina Parot" no només provoca alarma en sectors de la població. També suscita preocupació entre criminòlegs i juristes. Troben a faltar el pas previ a la llibertat condicional i adverteixen de les dificultats legals per mantenir la vigilància sobre aquestes persones, que a efectes legals són lliures del tot.


Societat Experts alerten que el sistema no estava preparat pera l'anul·lació de la "doctrina Parot"
TV3 - 07/12/2013 - 17.43h.

La derogació de la "doctrina Parot" ha deixat en llibertat d'un dia per l'altre presos que no trepitjaven el carrer des de feia anys. És el cas de Miguel Ricart, l'assassí de les nenes d'Alcàsser. De la nit al dia, ha passat d'haver de complir 170 anys de presó a quedar en llibertat. Això ha fet que no s'hagi pogut treballar amb ell perquè es vagin adaptant al nou entorn. Miguel Ricart no ha estat en llibertat condicional; un procés de transició que el vinculés amb familiars o amb una comunitat. Una etapa clau, als ulls dels criminòlegs, per a la reinserció i per reduir el risc de reincidència.

A més, l'aplicació de la "doctrina Parot" no donava a aquests reclusos esperances de sortir en llibertat fins al cap de molts anys. Segons els criminòlegs, això els desmotivava per acollir-se a programes de tractament dins la presó. Sense aquests tractaments no es pot valorar el risc real que presenten. En el cas de Ricart, no s'ha sotmès a cap tractament durant els gairebé vint anys que ha estat a la presó. Per tant, per una banda, no ha treballat per corregir l'agressivitat i, per l'altra, no se sap què el motiva a delinquir ni el risc real de reincidència que té.

Els agressors sexuals en sèrie sàdics tenen una alta probabilitat de tornar a delinquir tot i saber que seran els primers sospitosos i la vigilància policial fa de barrera de contenció. A més, segons el psicòleg Miguel Ángel Soria, a la presó han après a esperar-se i es pot pensar que no actuaran immediatament.

Seguiments polèmics

La sortida al carrer d'aquests presos, que en alguns casos el mateix sistema penitenciari reconeix que no estan rehabilitats, generaalarma social. Per pal·liar-la i tenir-los sota control, la Fiscalia ha demanat que se'ls faci un seguiment policial no invasiu però els juristes alerten que aquesta vigilància pot entrar en contradicció amb la llei. Es podria estar cometent un delicte de coaccions.

Hi ha un altre tipus de seguiment, per part d'ajuntaments i programes de televisió, que segons Mirentxu Corcoi, catedràtica de Dret Penal de la UB, són delictes contra l'honor i la pròpia imatge.

Víctimes insegures

Les víctimes de delictes violents tenen un trastorn per estrès posttraumàtic que sol requerir tractament durant molt temps. Els psicòlegs constaten que, encara que ja hagin passat anys des que van patir l'atac o la violació, saber que els seus agressors surten de la presó els reactiva la por i l'angoixa inicials i empitjoren, tot i que és molt improbable que tornin a ser víctimes del mateix agressor.


Tema complicado.... Así que, para quién quiera saber más,  os dejo por aquí la página el espacio que ha dedicado el diario El País con todas las noticias relacionadas:

El País - Doctrina Parot 

07 diciembre 2013

El Decálogo del Caminante


Con motivo del doctorado, y gracias a la profesora Maria José Feijóo, tuve la oportunidad de asistir a una charla del Sr. Manuel Pimentel. 

Éramos pocos asistentes y fue una charla muy cercana que nos permitió ver su gran capacidad para transmitir y comunicar.

Hace poco tuve la oportunidad de saludarle de nuevo y recordé que tenía pendiente una entrada sobre alguna de sus publicaciones y conferencias.

Así que aquí la tenéis..... ¡¡¡ No os lo perdáis ¡¡¡

Presentación del libro "El Decálogo del Caminante"
(La intervención del Sr. Pimentel empieza en el minuto 28)







Intervención en el JOBDAY Zaragoza



06 diciembre 2013

Dr. Manuel Ballbé

Como pasa el tiempo.... Noviembre sin publicar nada...

Aprovecho esta "reentrada" para poner a vuestra disposición las intervenciones del Dr. Manuel Ballbé en los medios de comunicación sobre el anteproyecto de Ley de Seguridad Ciudadana y otros temas relacionados con la prevención y la seguridad.

Un par de artículos muy interesantes fruto de la reciente visita a México:
 
Declaraciones para el periódico "The Guardian":
http://www.theguardian.com/world/2013/nov/21/spain-government-strict-anti-protest-laws
Spanish government drafts strict anti-protest laws
Opposition and activists criticise plan to introduce steep fines for activists who take part in unauthorised protests
[...]Manuel Ballbé, a law professor at the Autonomous University of Barcelona, said the legislation was less about cracking down on demonstrators and more about winning votes for the conservative government.
"They need to radicalise these movements, to create a climate of violence. Then the government can come out and show that they are the best party to institute law and order," he said. "Despite the crisis, there hasn't been any increase in crimes or violence. With six million unemployed and half of our youth unemployed, there's been no rise in delinquency."[...]




Mención en el programa El Intermedio de La Sexta de las declaraciones publicadas en el diario El País:


 
http://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/11/20/actualidad/1384981565_190906.html
El País - 21 de noviembre de 2013
Ahogar la protesta política con el rigor de las multas
Expertos constitucionalistas advierten de que la reforma de la Ley de Seguridad Ciudadana puede invadir derechos fundamentales
[...]
“El Gobierno está utilizando la policía para protegerse de las acusaciones de corrupción. Una ley así les blinda más que un coche oficial”, exclama Manuel Ballbé, catedrático de Derecho Administrativo de la Universidad Autónoma de Barcelona.
[...]

A juicio de Ballbé, la ley Fernández recuerda a las primeras medidas sobre seguridad ciudadana del expresidente francés Nicolas Sarkozy, en su primera etapa de ministro de Interior entre 2002 y 2004, muy criticadas por criminalizar la pobreza. Bajo el paraguas de la lucha contra el terrorismo, el tráfico de armas y drogas, acabó focalizado en los disturbios callejeros. Dos años después, Sarkozy amplió los poderes de la policía y la gendarmería y llegó a penalizar las reuniones de jóvenes en las escaleras de los edificios.

España se caracteriza por su elevado índice de seguridad humana, un concepto de Naciones Unidas que, según Ballbé, “no se protege con policía, sino con intangibles como la seguridad social, la educación o la integración de la inmigración”. Con más de un 50% de paro, los jóvenes “se están comportando de una manera increíble. En otros países del mundo, en estas condiciones, el índice de criminalidad es muchísimo más elevado”, concluye el catedrático.

Y por último, recuperada del 20/12/2013, una entrevista sobre las armas en EEUU en el programa El Matí de Catalunya Radio: